Wat is een Hashtag?
Een woord met daarvoor een hekje wordt een hashtag genoemd. Een hekje voor een (zoek)term zorgt op social media netwerken zoals o.a. Twitter, Facebook, Google+ en Instagram ervoor dat dit een link wordt. Zo wordt er via deze link verwezen naar meerdere berichten met dezelfde zoekterm. Het gebruik van deze hastags zorgt ervoor dat het bericht gemakkelijk kan worden gevonden. Het werkt dus als een soort filter voor berichten.

Deze hashtags kun je ook super handig inzetten voor je bedrijf omdat je zo kunt zoeken op je zoektermen en kunt zien wat er in jouw branche of in jouw ideale klant omgaat. Zo kun je bijvoorbeeld Twitter gebruiken voor je marketing zonder zelf ook te twitteren.

Hoe maak je een hashtag?
Je begint met een # gevolgd door een zoekterm waarop je wilt dat je bericht wordt gevonden, zonder spaties. Sommige sociale netwerken sluiten ook bepaalde tekens uit en het mag niet uitsluitend bestaan uit getallen. Als je met je hashtag andere mensen inspireert dan kunnen zij deze ook gaan gebruiken of volgen en kun je zo zelfs een online commuity creëren.

Een aantal voorbeelden:
#love
#durftevragen  of ook wel #dtv
#selfie
#nofilter
#amsterdam
#nieuws
#moederdag

Synoniemen:
hashtags
« Terug naar de index

Pin It on Pinterest