Wat is Affiliate Marketing?

Simpel gezegd is affiliate marketing het promoten van producten van een ander bedrijf of webshop, de adverteerder.

Jij, de publisher, promoot de producten op jouw eigen website en doe je dit succesvol, en zorg je ervoor dat de consument door te klikken naar de website van de adverteerder gaat en daar iets koopt, dan krijg je een bepaald percentage commissie hiervoor.

Affiliate Marketing of Partner Marketing

Een andere naam is Partner marketing en zo kun je het echt op nog veel meer manieren gebruiken om de producten zoals bijv. trainingen te promoten en daar een provisie voor te ontvangen.

Affiliate Netwerken

Veel adverteerders zijn aangesloten bij een netwerk zoals TradeTracker, Daisycon of Tradedoubler. Je kunt jezelf als publisher hierbij aanmelden en krijgt dan toegang tot de programma’s van de adverteerders, waar je je voor kunt aanmelden. Nadat zij je hebben goedgekeurd, kun je productfeeds (dit zijn databestanden waarin de producten van je adverteerders in staan vermeld), tekstlinks en banners gebruiken en op je website plaatsen. Het netwerk registreert de kliks en aankopen van je bezoekers en betaalt hiervoor je provisie, zelf houden zij hier ook een percentage op in.

Jouw eigen Partner Programma opzetten

Je kunt ook als adverteerder zelf een Partner Programma opzetten en op zoek gaan naar jouw partners die jouw producten of website gaan promoten. Dan heb je het zelf in de hand en bent niet afhankelijk van een netwerk. Je moet dan wel zelf al het werk doen. Maar hier heb je dan weer handige plugins of extensies voor die dit prima voor je bijhouden. Het voordeel is dat je ook kunt samenwerken met aanbieders die niet zijn aangesloten in een affiliate netwerk en zelf kunt beslissen welke provisie je voor een product of dienst wilt uitbetalen. Zo kun je ook een partnerschap aangaan met bijvoorbeeld bloggers of influencers met een grote groep volgers op social media.

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

11 tips voor SEO vriendelijke content

11 tips voor SEO vriendelijke content

Hieronder vindt je 11 tips voor SEO vriendelijke content. Deze tips helpen je om een goede basis neer te zetten voor de content op jouw website. Het geeft jou houvast en structuur maar het is met alle kennis die je uit de SEO handleiding voor Beginners hebt opgedaan...

Lees meer
Het zoekwoordonderzoek Stappenplan

Het zoekwoordonderzoek Stappenplan

We gaan aan de slag met het zoekwoordonderzoek. De handigste manier om te leren is door met mij samen alle stappen te doorlopen. Daarna kun je dit voor je eigen website op dezelfde manier doen. We gaan een zoekwoordonderzoek uitvoeren voor: sportkleding Wat hebben we...

Lees meer
Miranda van Driel on EmailMiranda van Driel on FacebookMiranda van Driel on InstagramMiranda van Driel on Linkedin
Miranda van Driel
Online Junkie bij Online Junkies
Online Junkie en ondernemer sinds 1994. Vanaf 1 april 2017 Online Junkies gestart. Houdt ervan haar ervaring in het (online) ondernemerschap te delen met haar Online Junkies School. Geeft online trainingen aan ondernemers op gebied van online ondernemen, zoals de Online Ondernemers School en Start je eigen online training. Business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland en gastdocent voor de Eigenbaas Avondschool. Helpt startende modeondernemers met de online cursus Start je eigen Kledinglijn. Houdt van een strandrit te paard maar ook van een heerlijke stevige wandeling met labrador Dean.

Pin It on Pinterest

Share This