Waarom we met Online Junkies begonnen zijn?

Zelf ben ik mijn eerste bedrijf in 1994 begonnen en in die tijd had ik geen computer maar een typemachine. Mijn eerste PC had maar liefst 8 MB (dat was toen echt Mega).  Op advies van een vriend heb ik toen onze domeinnaam vastgelegd in 1998 en in 1999 ben ik bij de LOI een cursus HTML gaan volgen zodat ik mijn eigen website kon bouwen, dat was toen echt alleen nog maar een homepage met een paar pagina’s en een paar plaatjes erop. In 1998 kwam ook mijn vriend Erwin in het bedrijf en bleken we super te kunnen samenwerken als een team.

Mijn eerste webshop

In 2002 bouwde ik mijn eerste webshop, dat was wel onder een andere naam want mijn klanten mochten er toen nog niets van weten. De algemene gedachte was toen nog dat het verkopen van kleding op het web nooit zou gaan werken, een grote misvatting zou later blijken. Maar mijn passie voor het bouwen van websites en webshops was geboren.

In 2004 zijn we ook onder eigen naam met de webshop gestart naast het leveren aan de detailhandel. Dat kostte wat klanten want het was ‘not done’ om rechtstreeks te leveren. Toch kreeg ik steeds meer het gevoel dat dit onze toekomst zou worden. En  ik vond het internet en alles wat daarbij hoorde steeds interessanter worden.

De veranderingen binnen de retail en de crisis zorgde ervoor dat ik in 2011 eindelijk de beslissing heb durven nemen om een overstap te gaan maken en ons merk volledig in onze eigen webshop te gaan verkopen.

Er is toen flink geïnvesteerd in een goede professionele Magento webshop, een pr bureau en online marketing.

100% leveren via de webshop

Vanaf 2012 leverden we bijna 100% aan de consument en via onze webshop PIXIE.NL. En toch bleef het moeilijk, de experts waren niet zo gemotiveerd als wij zelf en het ging ook steeds meer bij mijzelf kriebelen. Ik wist al wel het nodige van SEO en SEA enzo af en ben nog een aantal trainingen gaan volgen zodat ik het zelf en beter kon gaan doen.

Affiliate marketing

Ik kwam ook steeds meer in aanraking met andere vormen van online ondernemen en was onder de indruk van fashionbloggers die goed draaien door affiliate marketing. In 2013 heb ik een nieuw bedrijf opgezet, Alle Winkels Online, waarvoor ik affiliate websites heb opgezet. Op deze niche websites plaats ik producten via een productfeed van adverteerders. Klikt een bezoeker hierop dan gaan zijn naar de website van de adverteerder en wordt daarna ( of binnen de afgesproken cookieduur) een aankoop gedaan dan krijg ik een provisie daarvan. De SEO van deze websites moet dan ook goed in order zijn en dat vind ik dan ook de uitdaging hierin.

Voor mijn sportkledingbedrijf heb ik dit ook toegepast maar dan werk ik precies andersom. Ik ben dan de adverteerder en ga op zoek naar partners die mijn sportkleding willen promoten waar zij dan provisie voor ontvangen.

1 januari 2017 hebben we ons sportkledinglabel verkocht en 19 januari is Online Junkies geboren.

Online Marketing

Ik weet hoe lastig het is om als ondernemer de overstap te moeten maken naar het ‘online’ gaan. Ga je de Online Marketing zelf doen of besteed je dit uit? Als je het zelf gaat doen, hoe kom je aan de kennis? En als je het uitbesteed, hoe vind je de juiste partij? Zeker als je hier zelf niet mee bekend bent dan kan dit een lastige zoektocht zijn. Hoe vertel je dan precies wat je wil en hoe je het wilt? Een beetje basiskennis is dus toch handig en noodzakelijk.

In het begin van mijn online zoektocht voelde ik mij hierbij ook vaak alleen en er was zoveel info te vinden op het web, maar waar begin je en waar vind je hulp?

Online Junkies, hét platform voor Online Ondernemen

Het mooie van het online ondernemen vind ik dan ook juist dat je het helemaal niet alleen hoeft te doe. Je kunt je aansluiten bij online platforms en communities die je vaak verder kunnen helpen. Maar wat mij de laatste jaren is opgevallen, is dat deze groepen vaak technisch al zover zijn dat je je daar als beginner ook een beetje hulpeloos kan vinden.

En er zijn op de verschillende gebieden bizar veel trainingen en cursussen te vinden maar mijn ervaring is dat het juist erg belangrijk is dat er een complete strategie wordt gevolgd. Het klinkt misschien erg saai maar online marketing is super belangrijk en om op te vallen en online vindbaar te zijn wordt dit in de toekomst nog veel belangrijker. Je kunt er echt niet meer omheen en het kan je juist veel verder helpen, de mogelijkheden zijn echt oneindig.

Online Junkies wil Online Marketing in Jip & Janneke taal uitleggen en jou als ondernemer helpen met jouw Online strategie.

 

Miranda van Driel on EmailMiranda van Driel on FacebookMiranda van Driel on InstagramMiranda van Driel on Linkedin
Miranda van Driel
Online Junkie bij Online Junkies
Online Junkie en ondernemer sinds 1994. Vanaf 1 april 2017 Online Junkies gestart. Houdt ervan haar ervaring in het (online) ondernemerschap te delen met haar Online Junkies School. Geeft online trainingen aan ondernemers op gebied van online ondernemen, zoals de Online Ondernemers School en Start je eigen online training. Business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland en gastdocent voor de Eigenbaas Avondschool. Helpt startende modeondernemers met de online cursus Start je eigen Kledinglijn. Houdt van een strandrit te paard maar ook van een heerlijke stevige wandeling met labrador Dean.

Pin It on Pinterest

Share This