De vakantie is inmiddels in volle gang. Misschien geniet je al lekker op het strand in Frankrijk, Spanje of ergens anders. Of wellicht ben je nog hard aan het werk omdat je pas over een paar weken vakantie hebt.

Ga jij zakelijk goed voorbereid met vakantie?

Of zit jij op je vakantieadres alsnog je blogs te plaatsen, je nieuwsbrieven te versturen en je
social- mediaberichten te plannen?

Wist je dat je eigenlijk alles van tevoren al klaar kunt zetten? Maak daar gebruik van. Dan kom je tijdens je vakantie ook echt even los van je bedrijf.

Plan je blogs in

Heb je een website via WordPress? Wist je dat je dan heel eenvoudig al je artikelen in kunt plannen?

Stap 1
Zet je content zoals je gewend bent in je WordPress omgeving. In plaats van op ‘publiceren’ te klikken, klik je nu op ‘bewerken’, dat staat achter ‘onmiddellijk publiceren’.

stap 1 - wordpress onmiddelijk publiceren

 

Stap 2
Vul de gewenste publicatiedatum en het gewenste tijdstip in. Je geeft eerst de maand aan, daarna de dag en dan het jaartal. Als je dat gedaan hebt, klik je op ‘Ok’.

stap 2 -wordpress - datum aanpassen

 

Stap 3
Je ziet nu dat het woord ‘publiceren’ is veranderd in ‘inplannen’. Zodra je hierop klikt, is je bericht ingepland op het gewenste moment.

stap 3 - wordpress bericht inplannen

 

Plan je nieuwsbrieven in

Zet ook al je nieuwsbrieven vast klaar. Zover ik weet kun je bij alle autoresponders aangeven wanneer je nieuwsbrief verzonden moet worden. Zet deze dus ook voor je vakantie al klaar zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Plan je social media in

Misschien doe je het al, maar ook je social-mediaberichten kun je vooruit plannen.

In dit blog op Online Junkies geef ik je een aantal voorbeelden van systemen die je hiervoor kunt gebruiken.

Maar ook op Facebook kun je je berichten al klaarzetten.

Stap 1
Ga naar je zakelijke Facebookpagina

Stap 2
Zet de content van je bericht klaar zoals je normaliter ook doet

Stap 3
In plaats van op ‘publiceren’ te klikken, klik je op het pijltje naast publiceren. Je kiest daarna voor de optie ‘plannen’
Plannen Facebook

Stap 4:
Geef nu de gewenste datum en het gewenste tijdstip aan en plannen maar.
social media bericht plannen

Hierboven heb ik een aantal tips gegeven voor het plannen rondom je online zichtbaarheid. Want dat is waar een blog, nieuwsbrief en social media voor zorgt. En door dat ook tijdens je vakantie te doen, zorg je ervoor dat je zichtbaar blijft en niet van de radar verdwijnt.

Maar natuurlijk zijn er nog meer zaken die je vooraf al kunt klaarzetten.

Denk bijvoorbeeld aan de facturen voor je klanten. Ook deze kun je vaak vooraf al inplannen. Hoe fijn is het als je met vakantie bent en je facturatie toch doorloopt?

En vergeet vooral niet om een out of office reply op je mailbox te zetten. Op deze manier weten je (potentiële) klanten dat je met vakantie bent en dat het langer duurt voordat je op een e-mail reageert. Ook dit werkt voor ieder programma anders.

Zelf werk ik met Gmail en daar kun je dat instellen onder het radartje bij ‘instellingen’.

gmail out of office reply

Daarna kijk je bij het tabblad ‘algemeen’ en je scrollt naar beneden naar ‘automatisch antwoord’. Hier stel je de periode in, zet je de onderwerpregel neer en de tekst. Je klikt daarna op ‘opslaan’ en je out of office is opgeslagen.
gmail automatisch antwoord

Als je deze tips opvolgt, ben jij helemaal klaar voor een werkloze vakantie.

Geniet ervan!

 

 

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

Hoe onderhoud je jouw WordPress website?

Hoe onderhoud je jouw WordPress website?

WordPress onderhoud  Je bent net begonnen met je onderneming en hebt een prachtige WordPress website gemaakt of laten maken. Of misschien ben je een startende webdesigner en beheer je een aantal websites voor klanten. Hoe voer je dan het WordPress onderhoud uit?...

Lees meer
Als ondernemer van DOEN naar ZIJN

Als ondernemer van DOEN naar ZIJN

Als ondernemer van DOEN naar ZIJN Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal online ondernemers toeneemt. En de gemiddelde leeftijd van deze online ondernemers afneemt. Vooral het aantal online ondernemers in de leeftijdcategorie tot 24 jaar neemt...

Lees meer
Hoe werkt een zoekmachine?

Hoe werkt een zoekmachine?

Hoe werkt een zoekmachine? Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn als je weet hoe de zoekmachines werken om bovenaan te komen. Helaas wil Google daar niet veel over kwijt.Dit komt omdat websites dan moedwillig gemanipuleerd worden om hoog te eindigen. Zoals in de...

Lees meer
Kim Minten on EmailKim Minten on FacebookKim Minten on Linkedin
Kim Minten
Ondernemer sinds 2014. Ik ben destijds begonnen als virtueel assistent en hielp ondernemers bij hun online marketing, webinars en het maken van online trainingen. Daarnaast heb ik een online database opgebouwd met handige Nederlandstalige tutorials en diverse tools. Inmiddels zijn er meer dan 170 video’s beschikbaar. Op dit moment ben ik in opleiding voor virtueel manager. In deze rol ondersteun ik ondernemers op strategisch niveau en stuur ik, daar waar nodig, teams aan.

Pin It on Pinterest

Share This