Miranda van Driel

Miranda van Driel

Online Junkie

Hi, ik ben Miranda van Driel en een echte Online Junkie! Ik ben in 1994 mijn eigen sportkledinglabel met atelier begonnen, PIXIE. Dat was nog in de tijd vóór internet, dus met de typmachine én Tipp-ex. In 1999 begon ik een html cursus bij de LOI en in 2002 bouwde ik mijn eerste webshop. Van een sportkledingmerk wat alleen maar leverde aan de sportdetailhandel zijn wij in 2011 geswitcht naar levering via de webshop. Alles alleen nog maar online dus en hier heb ik veel van geleerd en gezien hoe ondernemen ook anders kon.

In 2013 heb ik een nieuw bedrijf naast PIXIE opgezet waarvoor ik affiliate marketing websites bouw en daardoor zag ik helemaal wat er allemaal mogelijk is met het Online Ondernemen. Door uit te blinken op SEO kon ik ervoor zorgen dat mijn websites beter scoorden dan die van de webshops die adverteerden.
Lang verhaal kort, ik was hooked en het web vind ik gewoon zo fascinerend.  En als je iets wilt, dan moet je ervoor gaan, vind ik. Dus PIXIE is per 1 januari 2017 na 23 jaar verkocht en Online Junkies werd geboren.

Tijdens mijn projecten als ondernemerscoach voor Qredits en de gastlessen Online Marketing die ik geef voor de Eigenbaas Avondschool van Qredits en het UWV zag ik dat niet iedereen daar gebruik van weet te maken, wat echt zonde is. Tijdens mijn VIP trajecten leerde ik ondernemers om zelf aan de slag met hun websites te gaan. Ik wil graag ondernemers verbinden en laten zien dat online marketing echt fún kan zijn.

Online zichtbaar worden, dat kan jij ook!

Meer lezen over mij?

 

MIJN VERHAAL

In mijn 25 jaar ondernemerschap is veel gebeurd.
Teveel om zo even op te schrijven, dus ik heb het in een tijdlijn gezet hieronder.

SEO voor beginners – Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO voor beginners – Waarom is SEO zo belangrijk?

Waarom SEO? SEO is echt mega belangrijk voor jou als ondernemer. Ik kan het me al bijna niet meer voorstellen. Om mijn websites niet meer te optimaliseren voor Google. Het is iets wat nu eigenlijk helemaal automatisch gebeurt. Het zit inmiddels in mijn systeem. Maar...

Online heeft mijn leven veranderd

Online heeft mijn leven veranderd

Brrrr…. Ik trek de rits van mijn jas nog wat hoger op, kijk of de boxdeur van Guapo dicht is en kroel nog even door zijn dikke manen. De radio gaat uit, het tuighok op slot en ik draai de lichtknop om. Ik loop langs de boxen waar de paarden ontspannen in...

Online Junkies under construction

Online Junkies under construction

En vanaf vandaag staat er niet meer 'under constructions' op de website. Onlinejunkies.nl staat online!! Vanaf 1 april 2017 is Online Junkies ons nieuwe bedrijf. We maken ondernemers wegwijs in het wondere oerwoud van het online ondernemers. Mijn passie voor het...

Online cursus Start je eigen kledinglijn

Online cursus Start je eigen kledinglijn

Vanaf vandaag staat mijn eerste 'echte' online cursus online: "Start je eigen kledinglijn".De laatste 6 maanden ben ik bezig geweest met het opzetten van mijn eigen 'online school' en mijn eerste 'echte' online training. Ik had als test al een online...

Ons sportkledingmerk verkocht

Ons sportkledingmerk verkocht

Na 23 jaar hebben wij besloten dat het tijd is voor andere passies. PIXIE.NL is verkocht aan een enthousiaste onderneemster die met frisse ideeën aan de slag gaat. PIXIE gaat na 23 jaar in de 010 regio te hebben gezeten nu naar 020.

Alle Winkels Online

Alle Winkels Online

Een nieuw bedrijf is geboren: Alle Winkels Online. Om PIXIE.NL succesvol te krijgen, moest ik dus echt aan de slag met online marketing. We hadden een grote switch gemaakt dus het was ook meteen menens. Mijn taak was vooral: bezoekers naar de...

PIXIE.NL verder als webshop

PIXIE.NL verder als webshop

Tot 2011 was onze website PIXIE.NL puur onze merkwebsite. Maar ik wilde zo graag dit gaan veranderen, dat wij dit dus hebben gedaan. We zijn ons helemaal op onze webshop gaan richten en op PIXIE.NL staat nu onze webshop. Van fabrikant naar webshop met atelier dus. Een...

thepixieshop.nl is online

thepixieshop.nl is online

In 2005 durven we het aan, we gaan online met een webshop onder onze eigen merknaam: thepixieshop.nl. Eindelijk.... maar daarna zijn we wel 30% van onze retail klanten kwijt. Ze zijn het er niet mee eens dat we in onze eigen webshop onze...

Onze eerste webshop: Mier Sportswear

Onze eerste webshop: Mier Sportswear

Onze eerste webshop is geboren! Mier Sportswear Het was in 2002 echt 'not done' om rechtstreeks aan de consument te leveren als fabrikant. Dat kun je je nu niet meer voorstellen maar we deden dit dus 'stiekem' onder een andere naam, Mier...

Computergestuurd snijden

Computergestuurd snijden

We gaan computergestuurd snijden met een CAD/CAM systeem, computer aided design/computer aided manufactoring. Vanaf het tekenen van de patronen, het inleggen van de patroondelen tot en met het uitsnijden van alle panden. Dit deden we altijd...

Een HTML cursus bij de LOI

Een HTML cursus bij de LOI

In 1999 volgde ik een cursus HTML, een soort programmeertaal waarmee je websites kan bouwen, bij de LOI. Een schriftelijke cursus voor het bouwen van websites, best grappig. Maar zo kon ik mijn eigen website gaan bouwen en ik vond het geweldig...

Opening van The PIXIE Shop te Hoogvliet

Opening van The PIXIE Shop te Hoogvliet

Een droom gaat in vervulling! We openen onze eerste winkel: The PIXIE Shop te Hoogvliet. Naast fabrikant die aan de detailhandel levert, zijn we nu ook zelf een verkooppunt van onze collectie

Van eenmanszaak naar VOF

Van eenmanszaak naar VOF

In 1994 begon ik Atelier M.C. als eenmanszaak maar als snel was het te druk om het alleen te doen. Dus hielp mijn vriend Erwin in de avonden en weekenden. Al snel kwam er personeel maar we bleven hard groeien. Erwin ging 1 dag in de week minder...

PIXIE is geboren!!

PIXIE is geboren!!

1 december 1994 is ons eigen sportkleding label PIXIE geboren! Gemaakt in ons eigen productie atelier in Hoogvliet. Sportkleding made in Holland.

Atelier “M.C.” ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Atelier “M.C.” ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Atelier "M.C." ingeschreven bij de Kamer van Koophandel 1 januari 1994 schreef ik me in als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Ik begon een loonconfectie atelier en produceerde vooral voor andere kledingmerken, tegen stuksprijs.

Pin It on Pinterest

Share This