Brrrr….
Ik trek de rits van mijn jas nog wat hoger op, kijk of de boxdeur van Guapo dicht is en kroel nog even door zijn dikke manen. De radio gaat uit, het tuighok op slot en ik draai de lichtknop om.

Ik loop langs de boxen waar de paarden ontspannen in het donker op het hooi staan te kauwen. Soms briest er eentje maar er heerst hier vooral een serene rust. Weer ben ik degene die de stal afsluit, als laatste.

Ik stap in mijn auto. 22.58 uur, staat er op de klok. Ik denk aan de webshoporders die morgenochtend alweer staan te wachten. Er moeten dus weer hardloopbroeken, sporttops en sportjacks geproduceerd en verstuurd worden. Al 23 jaar is mijn sportkledingmerk PIXIE een groot succes. Het atelier, made in Holland, draait op volle toeren en het is, naast de paarden, mijn grote passie. Maar de laatste tijd komt er steeds vaker een andere gedachte bij me naar boven. Ik rij door de donkere polder naar huis en mijn gedachten dwalen af.

Want ik heb nog een passie ontwikkeld. Een passie voor online marketing. En al een tijdje vraag ik me af: hoe zou het zijn om díe om te zetten tot een bedrijf? Zou me dat niet veel meer vrijheid opleveren? Dat was ten slotte ook de gedachte waarmee ik 23 jaar geleden met mijn sportkledingmerk begon. Dat was toch de reden om ondernemer te worden: vrijheid om te doen wat ik zelf wilde, om te maken wat ik wilde en wanneer ik wilde.

Maar weer denk ik aan de webshoporders die voor morgenochtend staan te wachten, de vrijheid is er wel een beetje uit. En ineens… Shit! Ik schrik me rot: een haas schiet net voor mijn wielen langs. Door een snelle manoeuvre kan ik hem gelukkig net ontwijken. Meteen ben ik er weer bij, adrenaline pompt in mijn lichaam. En op dat moment geeft die adrenaline iets in mijzelf de doorslag om dan ook maar meteen een besluit te nemen: ik zet mijn bedrijf te koop.

****

Het strand is helemaal leeg.
Zelfs geen honden met de bijbehorende ballengooiende bazen.
Alleen Guapo, de zeemeeuwen en ik. Samen in alle rust genietend van de leegte en het geluid van de zee. Guapo geeft aan nog wel een tandje harder te willen en zet aan in galop. Met grote sprongen door het koude zeewater. En dat gewoon op een dinsdagochtend…

Mijn gedachten dwalen af naar iets meer dan naar een jaar geleden. Toen waren er op dinsdagochtend alleen maar webshoporders. Ik kon er alleen van dromen dat ik op een gewone doordeweekse werkdag op het strand kon rondrijden.

Wow, wat is er toch veel veranderd sinds het verkopen van mijn sportkledingbedrijf. Het jaar waarin Online Junkies is geboren, het bedrijf waarmee ik ondernemers help om de fun van online marketing te omarmen. Ik ben verslaafd aan online marketing. De mogelijkheden die het mij zélf biedt om mijn ideale klant te bereiken heeft me zoveel gebracht. Ik kijk omlaag naar Guapo in zijn volle galop en besef me hoe waar dat echt is…

Een rennende hond haalt me uit mijn gedachten. Hij rent recht op ons af maar Gap had hem al eerder gezien dan ik en heft zijn hoofd op. Relaxed galoppeert hij de hond voorbij. Ik rij verder naar de stal, zadel Gap af, mest zijn box uit en trek de boxdeur achter me dicht. Ik aai hem nog even door zijn heerlijke, dikke manen en geef hem een peentje bij het weggaan.

Ik stap mijn auto in en denk aan de gave coachgesprekken die ik vanmiddag op mijn agenda heb staan. Gesprekken met al die geweldige online ondernemers. Die de mogelijkheden zien van het internet, die ik zelf ook heb gezien. Ik rij de oprit op en parkeer de auto naast het huis. Ik veeg nog wat zand uit mijn gezicht en stap mijn huis in. Snel even een heerlijk warm bad en daarna schuif ik, als Online Junkie, achter de laptop.

****

Online heeft mijn leven veranderd.

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

SEO voor beginners – Waarom is SEO zo belangrijk?

Waarom SEO? SEO is echt mega belangrijk voor jou als ondernemer. Ik kan het me al bijna niet meer voorstellen. Om mijn websites niet meer te optimaliseren voor Google. Het is iets wat nu eigenlijk helemaal automatisch gebeurt. Het zit inmiddels in mijn systeem. Maar...

Lees meer

Welke zoekmachines zijn er?

#SEOTIPVANVANDAAG WELKE ZOEKMACHINES ZIJN ER? Nog nooit was iets opzoeken zo gemakkelijk. Vroeger liep je naar de bibliotheek en moest je in vele boeken snuffelen om voldoende informatie te vinden over een onderwerp. Of kranten en magazines napluizen. Het internet...

Lees meer
Miranda van Driel on EmailMiranda van Driel on FacebookMiranda van Driel on InstagramMiranda van Driel on Linkedin
Miranda van Driel
Online Junkie bij Online Junkies
Online Junkie en ondernemer sinds 1994. Vanaf 1 april 2017 Online Junkies gestart. Houdt ervan haar ervaring in het (online) ondernemerschap te delen met haar Online Junkies School. Geeft online trainingen aan ondernemers op gebied van online ondernemen, zoals de Online Ondernemers School en Start je eigen online training. Business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland en gastdocent voor de Eigenbaas Avondschool. Helpt startende modeondernemers met de online cursus Start je eigen Kledinglijn. Houdt van een strandrit te paard maar ook van een heerlijke stevige wandeling met labrador Dean.

Pin It on Pinterest

Share This