Hallo!

Ik ben Miranda van Driel en een echte Online Junkie.

Ik wil graag mijn kennis met jullie delen en elkaar helpen omdat online ondernemen mét elkaar zoveel leuker is! Zoals je ook op de Over Ons pagina kunt lezen ben ik dus echt door de praktijk in het online marketing vak terecht gekomen. En daar zo enthousiast over geworden dat ik in 2013 een nieuw bedrijf begon, Alle Winkels Online.

Waarom ben ik zo’n fan van Online Ondernemen?

De mogelijkheden die je als ondernemer krijgt door het Online Ondernemen zijn gewoon eindeloos. Van volledig leveren via de detailhandel zijn wij met ons sportkledingmerk overgestapt naar volledig leveren via onze webshop. Dat moest ook meteen goed gebeuren en daardoor heb ik me helemaal verdiept in het online ondernemen.

Online kansen die je echt moet grijpen

Vanaf het moment dat ik mijn eigen website bouwde ben ik echt addicted aan het web geworden. Voor mijn bedrijf zag ik zoveel mogelijkheden om meer aan de naamsbekendheid te werken. Online heb je net zo veel kansen als de ‘grote’ merken en bedrijven. Die kansen moet je wel grijpen. Ik ben mezelf steeds verder gaan verdiepen en ontwikkelen en bouwde naast mijn websites ook mijn eigen webshop.

Online Marketing

Maar met een goede website of webshop alleen ben je er nog niet. In het begin kon je je gemakkelijk onderscheiden maar later kwam daar toch ook weer die marketing bij kijken. Nu dan de online marketing. De volgende stap was dus ervoor zorgen dat wij ook als Calimero-merk gevonden werden door onze doelgroep. Wij maakten onze sportkleding helemaal zelf in ons eigen atelier, dus Made in Holland. En wat wilde het toeval, er waren klanten waarvoor we dit op maat maakten omdat zij behoren bij de ‘lange Nederlanders’. Dit werd vermeld in een aantal forums en voor we het wisten was onze niche-doelgroep geboren. Sportkleding op maat! Niet alleen voor lange sporters maar ook voor korte sporters of met een maatje meer.

Toen we deze keuze eenmaal hadden gemaakt, groeiden we heel snel en werd de marketing ook ineens een stuk makkelijker. Ik heb veel geleerd over het inzetten van zoekmachine optimalisatie, adwords, online adverteren, samenwerken met partners en bloggers, linkbuilding, social media, google analytics, webmaster tools en e-mail marketing. En dan vooral: hoe zet je dit goed in zodat je bedrijf én dus je omzet groeit? Hoe maak je de juiste marketing strategie, één die werkt!

Overstappen naar online is echt een múst

Voor mijn bedrijf is dit echt van levensbelang geweest want als wij niet deze ommezwaai zouden hebben gemaakt dan had het vandaag niet meer bestaan. Ik had al een kleine webshop maar echt volledig erop draaien was toch wel effe wat anders. Veel bedrijven zijn nu een beetje verdwaald in alles wat er op ze af komt. Waar moet je beginnen en hoe? En dat terwijl er zoveel kansen zijn, echt waar.

Online Trainingen

Ik ben vorig jaar ook een training gaan volgen om Online Trainingen te kunnen maken. Op deze manier kan ik ondernemers gemakkelijker helpen bij het online ondernemen. Ik heb nu ook de online cursus Start je eigen kledinglijn opgezet waarbij  ik startende modeondernemers help. Nu ik mijn bedrijf verkocht heb, wil ik graag andere ondernemers helpen en dan vooral op online gebied. Maar natuurlijk ben ik ook coach en heb ik de nodige ondernemerservaring op gedaan in de afgelopen 23 jaar. Ik kan je dan dus meer mee geven dan alleen een SEO cursus of een marketing training. Ik weet hoe jij je voelt!

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik wil jou daar dus bij helpen en mijn kennis, ervaring en passie voor het online ondernemen aan jou overbrengen. Persoonlijk maar  dan wel zo, dat jij er daarna zelf mee aan de slag kunt. Ik geloof er niet in dat je alles hiervoor kunt uitbesteden en dat dit de komende jaren steeds belangrijker voor een ondernemer wordt. Snel kunnen schakelen is een must en juist de toegevoegde waarde die jij kunt bieden als bedrijf. Jij weet ook het beste wat jouw klant zoekt en waar jij ze mee kunt helpen. En loop je ergens tegenaan, dan kan ik of iemand uit mijn netwerk je daar weer mee verder helpen.

Uitbesteden?

En zie je dit echt niet zitten, omdat je absoluut niets met techniek hebt, dan is het juist van belang dat je er wel wát vanaf weet. Ga je dit uitbesteden, dan moet je wel het gesprek aan kunnen gaan om te kunnen aangeven wát je wilt of juist niet. Een goede gesprekspartner zijn, kan echt heel veel ellende voorkomen. Een mooie website laten bouwen die daarna niet gevonden wordt, ik zie het nog dagelijks voorbij komen, helaas.

Wil jij eens weten wat ik voor jou en je bedrijf zou kunnen betekenen?  Stuur een mailtje en in een Skype gesprek kunnen we kijken hoe jij met je bedrijf beter online zichtbaar kunt worden.
Natuurlijk is dit gesprek gratis en geheel vrijblijvend.

Miranda van Driel on EmailMiranda van Driel on FacebookMiranda van Driel on InstagramMiranda van Driel on Linkedin
Miranda van Driel
Online Junkie bij Online Junkies
Online Junkie en ondernemer sinds 1994. Vanaf 1 april 2017 Online Junkies gestart. Houdt ervan haar ervaring in het (online) ondernemerschap te delen met haar Online Junkies School. Geeft online trainingen aan ondernemers op gebied van online ondernemen, zoals de Online Ondernemers School en Start je eigen online training. Business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland en gastdocent voor de Eigenbaas Avondschool. Helpt startende modeondernemers met de online cursus Start je eigen Kledinglijn. Houdt van een strandrit te paard maar ook van een heerlijke stevige wandeling met labrador Dean.

Pin It on Pinterest

Share This