LinkedIn van online CV naar social media kanaal.
Waar LinkedIn vroeger vooral gezien werd als een online CV, is het in een korte tijd uitgegroeid naar een belangrijk social media kanaal. Mensen laten niet alleen meer zien wat voor werk ze doen, maar delen ook hun kennis en meningen over bepaalde onderwerpen. Als ondernemer is het dus zeker belangrijk om te investeren in LinkedIn en actief aanwezig te zijn.
Ik geef je 5 tips om goed zichtbaar te worden op LinkedIn.
Video is hot op LinkedIn!
Je kunt de tijdlijn van LinkedIn niet meer doorscrollen zonder video’s van allerlei soorten en maten tegen te komen. Video’s krijgen ook op LinkedIn voorrang. Zorg ervoor dat je geen ellenlange video opneemt, maar houd het kort en krachtig. Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd en willen dat je snel tot the point komt. Ga voor video’s van maximaal 3 minuten en voorkom langdradigheid.
Maak zo min mogelijk gebruik van externe links
LinkedIn wil ook dat mensen zo lang mogelijk op hun platform blijven. Berichten met externe links worden minder vaak weergegeven. Wil jij toch je blogs delen? Doe dit dan door het schrijven van een artikel op LinkedIn zelf. Op die manier zorg je dat jouw kennis wel bij de juiste mensen terecht komt, maar dat jouw bericht ook goed wordt weergegeven. Zorg er wel voor dat je in je artikel een Call to Action hebt staan naar jouw website, zodat je mensen alsnog naar jouw website toe weet te krijgen.
Zorg voor de juiste afbeeldingsformaten
Ik zie het regelmatig op LinkedIn en vooral op mijn mobiel: afbeeldingen die halverwege worden afgesneden. Dan zie ik opeens een half hoofd of wordt een tekst halverwege afgekapt.
De afbeeldingsformaten zijn:
Op je persoonlijke profiel: 500 x 500
Op je bedrijfsprofiel zonder link: 1200 x 628
Op je bedrijfsprofiel met link: 950 x 500
Kies ook voor een afbeelding die opvalt tussen alle andere berichten. Eerst werden er vaker berichten zonder afbeelding geplaatst, maar de kracht van beeld heeft ook op LinkedIn terrein gewonnen en berichten zonder afbeeldingen verdwijnen naar de achtergrond.
Hashtags worden steeds belangrijker
Het voelt in het begin misschien een beetje gek om te doen. Waarschijnlijk gebruik je hashtags vooral op Instagram, maar ook op LinkedIn worden ze steeds belangrijk. Voeg ze toe om op relevante onderwerpen zichtbaar te worden.
Je wilt natuurlijk niet dat de hashtags te veel opvallen. Zorg daarom voor een witregel tussen de laatste zin van jouw bericht en de hashtags en voeg 3 tot 5 hashtags toe. Zo blijven de berichten overzichtelijk en komt het niet storend over voor de lezer.
Taggen, taggen, taggen!
Doet de gelegenheid zich voor in jouw berichten, dan tag diegene in het bericht. Het makkelijkste is om eerst het @-teken te typen voordat je de naam intypt. Werkt dat niet, dan kun je naast de naam ook de organisatie toevoegen. De persoon komt dan vaak wel naar voren. Ook dit zorgt weer voor het verhogen van het bereik van jouw berichten.
Accepteer geen willekeurige connectieverzoeken
Wanneer je net start met het professionaliseren van je LinkedIn profiel, dan is het wellicht verleidelijk om willekeurige connectieverzoeken te accepteren of te versturen. Doe dit niet! Het is van belang dat jouw connecties ook relevant en waardevol zijn.
Net zoals bij Facebook wil je niet dat je nieuwsoverzicht overspoelt wordt door berichten van mensen die niet interessant zijn voor jou.
Stuurt iemand je dus een connectieverzoek en ken je diegene niet? Accepteer het allereerst wel. Stuur eens een kort berichtje om erachter te komen waarom diegene een connectie met jou wilt hebben. Reageert iemand niet? Verwijder hem/haar dan weer als connectie. Dit was dan waarschijnlijk iemand die alleen zijn netwerk op een snelle en makkelijke manier wilde uitbreiden.
Wacht niet langer!
Wacht niet langer en ga aan de slag met LinkedIn. Optimaliseer jouw profiel met woorden waarop jij gevonden wilt worden en die bij jou passen. Start met het plaatsen van berichten en artikelen en zoek naar connecties die waardevol kunnen zijn voor jou.
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:
Linkbuilding: 5 Manieren om links te verzamelen
Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het proces van het opbouwen van een netwerk van hyperlinks. Deze hyperlinks, tegenwoordig meestal gewoon links genoemd, zijn een manier om gebruikers op het web te navigeren tussen pagina’s. Dit kunnen links zijn naar pagina's en...
Waarom ik ga minderen met social media?
Mijn haat-liefde verhouding met social media Al langer loop ik erover te denken, minderen met social media. En ik weet dat klinkt natuurlijk best raar als Online Junkie en Online Marketeer. Zeker in deze tijd waarin iedereen de hele dag bezig...
I LOVE SEO in 2019
Geen zin meer in social media "Ik ben het gewoon helemaal zat" vertelde ze me. We zaten in een restaurantje met geweldig uitzicht op de haven van Hellevoetsluis. Zij met een latte en ik met een chai theetje. Het spatte echt van haar af. Met rode wangen en een iets te...