Het “leed” dat Autoresponders heet.

Je hebt het vast al eens voorbij horen komen. Iedere businesscoach, marketinggoeroe, virtueel assistent, virtueel manager of wie dan ook heeft je ongetwijfeld al eens geadviseerd om met een autoresponder te werken.

En ja, ook ik adviseer je om met een autoresponder te werken. Een autoresponder is een online systeem waarin je namen en e-mailadressen kunt verzamelen in ruil voor waardevolle content, bijvoorbeeld in de vorm van een gratis e-book. Het systeem zorgt er ook voor dat alle gegevens bewaard blijven zodat je precies kunt zien wie zich heeft ingeschreven voor jouw gratis e-book (of andere content). Tevens kun je ook een reeks e-mails instellen die de besteller ontvangt nadat hij of zij zich heeft ingeschreven. Dit hoef je allemaal maar één keer in te stellen.

Stel je voor…

Je hebt een mooie weggever gemaakt, bijvoorbeeld een gratis e-book of een driedelige videoserie. Op je website heb je een formulier staan waar mensen hun naam en hun e-mailadres kunnen invullen. Zodra ze dat gedaan hebben, ontvangen ze automatisch een e-mail met daarin je e-book of deel 1 van de videoserie. Na een paar dagen kun je dan automatisch een tweede e-mail versturen als opvolging van je e-book of deel 2 van de videoserie. En zo kun je een aantal e-mails klaarzetten. Dit doe je eenmalig en bij elke nieuwe inschrijving start automatisch de e-mailreeks.

Je bespaart onwijs veel tijd door dit helemaal te automatiseren. En denk je eens in wat het voor jouw onderneming betekent als je dit voor al je producten en/of diensten kunt doen.

De keuze is reuze

Maar nu komt het. Het aanbod is tegenwoordig enorm. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Autorespond
  • Mailchimp
  • Active Campaign
  • MailerLite
  • En nog veel meer…

En elk systeem kent natuurlijk zijn eigen functionaliteiten maar ook zijn eigen voor- en nadelen en zijn eigen prijs. Zo heb je systemen die je in eerste instantie gratis kunt gebruiken en waar je pas in een later stadium over hoeft te gaan op een betaald account (MailChimp en MailerLite). Maar het kan ook zijn dat je direct (of na een proefperiode) een betaald account dient af te sluiten. Dat geldt bijvoorbeeld voor Autorespond en Active Campaign.

Wat zijn jouw wensen

Ik kan je niet aangeven welk systeem het beste is. Dat is in elke situatie weer anders. Het is belangrijk om jezelf vooraf een aantal vragen te stellen:

  • Welke mogelijkheden moet het systeem hebben?
  • Welk resultaat wil ik behalen met het inzetten van een autoresponder?
  • Welk budget heb ik beschikbaar?

Zodra je dit helder hebt, kun je de diverse systemen bekijken en beoordelen welk systeem voor jou het meest optimale is.

De systemen in een notendop

Om je niet helemaal in het diepe te gooien, heb ik de genoemde autoresponders in een paar regels samengevat.

Autorespond:

Nederlandstalig systeem waarin het mogelijk is om nieuwsbrieven aan te maken en te versturen en je kunt er ook een e-mailreeks in aanmaken evenals een workflow. Tevens kun je, met behulp van de shopping cart, ook jouw producten en/of diensten online verkopen. Dit kun je weer mooi combineren met affiliates, een module die is inbegrepen bij de shopping cart. Je kunt een proefabonnement van 30 dagen afsluiten. Daarna heb je de keuze om een betaald account aan te schaffen.

Mailchimp:

Engelstalig systeem waarin het mogelijk is om nieuwsbrieven aan te maken en te versturen en je kunt er ook een e-mailreeks in aanmaken. Je kunt in principe prima met een gratis account starten al is dat wel afhankelijk van de grootte van jouw e-maillijst. Sindskort is het zo dat het maken van de e-mailreeks is inbegrepen in de gratis variant. Voorheen had je daar een betaald account voor nodig.

Active Campaign:

Engelstalig systeem waarin het mogelijk is om nieuwsbrieven aan te maken en te versturen en je kunt er ook een e-mailreeks in aanmaken. In dit systeem kun je ook workflows aanmaken zodat je nog gerichter je marketing kunt doen. Je kunt een proefabonnement van 14 dagen afsluiten. Daarna heb je de keuze om een betaald account aan te schaffen.

MailerLite:

Engelstalig systeem waarin het mogelijk is om nieuwsbrieven aan te maken en te versturen en je kunt er ook een e-mailreeks in aanmaken. In dit systeem kun je ook workflows aanmaken zodat je nog gerichter je marketing kunt doen.
Bij MailerLite kun je starten met een gratis account. Hier zit alles bij inbegrepen. Groeit jouw lijst naar meer dan 1000 inschrijvers, dan moet je je account upgraden naar een betaalde variant.

Maak je keuze

Je weet nu waar je behoefte ligt en je hebt een indruk gekregen van de systemen die er zijn. Via Google heb je misschien nog wel meer informatie opgezocht over de diverse autoresponders. Je bent nu klaar om een keuze te maken.

Heb je behoefte aan een gedetailleerd blog over één van de systemen? Laat het me dan gerust weten via kim@kimminten.nl.

 

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

Hoe onderhoud je jouw WordPress website?

Hoe onderhoud je jouw WordPress website?

WordPress onderhoud  Je bent net begonnen met je onderneming en hebt een prachtige WordPress website gemaakt of laten maken. Of misschien ben je een startende webdesigner en beheer je een aantal websites voor klanten. Hoe voer je dan het WordPress onderhoud uit?...

Lees meer
Als ondernemer van DOEN naar ZIJN

Als ondernemer van DOEN naar ZIJN

Als ondernemer van DOEN naar ZIJN Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal online ondernemers toeneemt. En de gemiddelde leeftijd van deze online ondernemers afneemt. Vooral het aantal online ondernemers in de leeftijdcategorie tot 24 jaar neemt...

Lees meer
Kim Minten on EmailKim Minten on FacebookKim Minten on Linkedin
Kim Minten
Ondernemer sinds 2014. Ik ben destijds begonnen als virtueel assistent en hielp ondernemers bij hun online marketing, webinars en het maken van online trainingen. Daarnaast heb ik een online database opgebouwd met handige Nederlandstalige tutorials en diverse tools. Inmiddels zijn er meer dan 170 video’s beschikbaar. Op dit moment ben ik in opleiding voor virtueel manager. In deze rol ondersteun ik ondernemers op strategisch niveau en stuur ik, daar waar nodig, teams aan.

Pin It on Pinterest

Share This