Hoe werkt het Instagram algoritme?
Een algoritme blijft een vaag begrip voor de meeste mensen. Even heel simpel uitgelegd is het een soort wiskundig recept, een bepaald aantal stappen die met een bepaalde invoer een bepaalde uitvoer heeft. Instagram heeft ook een algoritme en op basis van jouw gedrag wordt dus een unieke tijdlijn gevormd.  Het nieuwe algoritme speelt hier nog beter op in en wordt gebaseerd op een paar factoren.

Interesses
Op basis van jouw Instagram-gebruik wordt bepaald hoe groot de kans is dat jij een nieuwe post interessant gaat vinden of erop gat reageren. Dit zie je nu ook al terug in de ontdek-functie van Instagram. Heb jij bijvoorbeeld een foto geliket van een personal trainer, dan zul je meer fitness gerelateerde posts in de ontdek-functie terug zien.
Maar je kunt ook de interesses van iemand beïnvloeden. Wanneer je namelijk wordt getagd in een foto, dan ziet Instagram dit als een signaal dat je goed bevriend bent met deze persoon. Dat zorgt er direct voor dat je meer posts van dat account in je tijdlijn te zien krijgt. Stimuleer je volgers dus om jouw bedrijf te taggen in hun foto’s zodat je vaker getoond wordt op hun tijdlijn.

Recente posts
De nieuwste posts op Instagram krijgen voorrang op iemands tijdlijn. Nieuwe posts worden dus eerder getoond dan een post die bijvoorbeeld één of twee weken gelden is geplaatst.
Zorg er dus voor dat je regelmatig een post plaatst zodat je ook in the picture blijft bij jouw volgers en potentiële volgers.
Test wat voor jou werkt. Misschien is één post per 2 dagen voldoende, misschien één per dag en voor sommige accounts werkt het zelfs om meerdere posts per dag te plaatsen.

Favoriet
Instagram weet van wie jij vaker berichten liked, waarin je wordt getagd of waar je een reactie hebt achtergelaten. Op basis daarvan krijg jij dit soort berichten ook vaker in jouw tijdlijn te zien.
Like jij bijvoorbeeld regelmatig een bericht van een bekende Nederlander, dan krijg je diegene ook vaker in jouw tijdlijn te zien.

Overzicht wordt vernieuwd
Open jij de Instagram-app vaak? Dan zul je zien dat er (bijna) nooit dezelfde post bovenaan staat. Dit doet Instagram om ervoor te zorgen dat jij steeds weer andere relevante posts te zien krijgt in plaats van steeds dezelfde post. Ze hopen uiteraard dat je Instagram dan ook langer blijft gebruiken.

Wordt zichtbaar met Instagram Storie
Vind jij het lastig om zichtbaar te worden met posts op Instagram?
Maak dan ook zeker gebruik van Instagram Stories om jouw online zichtbaarheid te vergroten.
De Instagram Stories blijven 24 uur zichtbaar en bijna iedereen bekijkt deze Instagram Stories.

Vermeld in de reacties hieronder jouw instagram account, wij volgen zeker!

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

I LOVE SEO in 2019

I LOVE SEO in 2019

Geen zin meer in social media "Ik ben het gewoon helemaal zat" vertelde ze me. We zaten in een restaurantje met geweldig uitzicht op de haven van Hellevoetsluis. Zij met een latte en ik met een chai theetje. Het spatte echt van haar af. Met rode wangen en een iets te...

Lees meer
Marlou Minten on EmailMarlou Minten on FacebookMarlou Minten on LinkedinMarlou Minten on Twitter
Marlou Minten
Ik ben Marlou Minten, een echte online junkie in hart en nieren en ondernemer sinds mei 2017. Als Virtueel Professional op het gebied van Marketing en Communicatie ondersteun ik ondernemers op het gebied van social media marketing, e-mailmarketing, copywriting en Facebook adverteren. Op die manier kunnen ondernemers zich richten op hun core business.

Meer weten over mij of mijn bedrijf? Kijk dan op www.marlouminten.nl.

Pin It on Pinterest

Share This