Hoe werkt een zoekmachine?

Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn als je weet hoe de zoekmachines werken om bovenaan te komen.
Helaas wil Google daar niet veel over kwijt.
Dit komt omdat websites dan moedwillig gemanipuleerd worden om hoog te eindigen. Zoals in de beginjaren an de zoekmachine ook veelvuldig gebeurde Dit waren dan meestal ook niet de meest relevante websites.
De criteria waarop de website worden gerangschikt zijn dus ‘geheim’.
Een zoekmachine dwaalt het internet af en volgt iedere link die het tegenkomt.
Dit gebeurt met robots die ook wel ‘spiders’ genoemd worden. De zoekmachinerobots van Google heten ook wel Googlebots. Zodra deze Googlebot een nieuwe link tegenkomt wordt deze opgeslagen in de database van Google.

Wil je dus dat jouw website gevonden wordt?

Dan moet deze dus bezocht zijn door de zoekmachinerobot en dat kan via de link naar jouw website die op een andere website staat. Als dit is gebeurt, dan is jouw website dus meteen geïndexeerd.
Als jouw link dus op een populaire website staat die veel bezocht wordt door de Googlebot omdat er veel nieuwe content zoals artikelen of blogs op staat, dan wordt jouw website al snel opgepikt.
Het is niet alleen erg belangrijk dat je website vermeld wordt op andere websites voor het indexeren. Maar dit is ook een belangrijke ranking-factor die gaat bepalen hoe hoog jouw website gaat scoren. Hoe meer links naar jouw website van relevante websites, hoe beter.

Andere manier om geïndexeerd te worden door zoekmachines

Er is ook nog een andere manier om geïndexeerd te worden en dat is je website aanmelden bij de zoekmachines zelf. Dit kan ook via Google Search Console.

Lees hier verder over:
Welke zoekmachines zijn er?

—————-

#SEO IN JIP & JANNEKE TAAL
Iedere werkdag geef ik een SEO tip, in de Online Junkies Community op, zodat ook jouw website Online Gevonden wordt.
Dat kan een tip, een blog, een quote, een video, een FB live of een website-scan zijn maar iedere werkdag vertel ik je iets over SEO. Wil jij ook meer weten over SEO? Meld je dan aan voor de Online Junkies Community.
SEO, goed toegepast, zorgt voor meer bezoekers op je website maar ook voor meer klanten.
Miranda van Driel on EmailMiranda van Driel on FacebookMiranda van Driel on InstagramMiranda van Driel on Linkedin
Miranda van Driel
Online Junkie bij Online Junkies
Online Junkie en ondernemer sinds 1994. Vanaf 1 april 2017 Online Junkies gestart. Houdt ervan haar ervaring in het (online) ondernemerschap te delen met haar Online Junkies School. Geeft online trainingen aan ondernemers op gebied van online ondernemen, zoals de Online Ondernemers School en Start je eigen online training. Business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland en gastdocent voor de Eigenbaas Avondschool. Helpt startende modeondernemers met de online cursus Start je eigen Kledinglijn. Houdt van een strandrit te paard maar ook van een heerlijke stevige wandeling met labrador Dean.

Pin It on Pinterest

Share This