Online leeromgeving

Vorig jaar ben ik begonnen met het geven van online cursussen en ik vind het geweldig!
Je kunt op deze manier je kennis delen zodat dat je hiervoor naar een cursuslokaal hoeft en zit daardoor ook niet vast aan locatie of tijden. Iedereen kan jouw online cursus volgen op een tijdstip wanneer het zij uitkomt én waar ze maar willen. Handig toch?

Zelf heb ik hiervoor een training gevolgd waarbij met een eigen systeem werd gewerkt om een eigen leeromgeving op te bouwen. Volgens de ‘verkoopbrochure’ in de vorm van een webinar werd gezegd dat je vooraf geen technische kennis hoefde te hebben. Gelukkig ben ik handig in het bouwen van websites dus ik dacht, dat moet geen probleem zijn. Het is mij inderdaad gelukt om die leeromgeving te bouwen maar ik kan je zeggen dat het niet helemaal mee viel. Ik was blij met mijn kennis van HTML en PHP enzo want zonder had het niet gelukt. Van andere deelnemers kreeg ik te horen dat zij zo worstelden met de techniek dat zij zijn afgehaakt, zonde!

Learndash

Toch bleef ik ook tobben met dit systeem maar ik was wel heerlijk bezig met mijn online cursussen.
Online Junkie als ik ben, ben ik natuurlijk gaan googlen en kwam bij een ander systeem terecht, LearnDash. Een Amerikaans bedrijf, gespecialiseerd in online leeromgevingen, die zelfs aan Amerikaanse universiteiten leverden. Mijn hele ‘online school’ heb ik omgezet naar dit nieuwe systeem en de Online Junkies School was geboren. Het was ook nu wel weer een flinke bevalling en zonder mijn technische achtergrond was het ook nu niet gelukt maar het werkt nu wel superfijn én professioneel.

Al eerder kreeg ik de vraag van andere ondernemers of zij hun cursus niet in mijn leeromgeving konden plaatsen maar omdat het in het andere systeem niet fijn werkte en er ook geen ‘privacy’ mogelijkheid was, ben ik daar niet aan begonnen.  Maar het was een goed idee en het bleef kriebelen.  Met onze nieuwe leeromgeving bleek het zelfs mogelijk om voor aparte leeromgevingen te zorgen door de aanschaf van extra plugins.

 

Andere trainers in onze online leeromgeving

Voor mijn online cursus Start je eigen kledinglijn werk ik ook samen met ontwerpster Hildemieke Boender-Vis. Wij geven samen een LIVE dag Jij kan ook ontwerpen en zij wilde ook starten met een online cursus Mode Ontwerpen. Maar ja, hoe ga je dat doen. 1+1 =3 is mijn motto, dus de cursus van Hildemieke stond al snel in de Online Junkies School. Dat werkte zo goed dat wij het aandurven om onze online leeromgeving open te stellen voor andere online trainers.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/b5i4ts6FDnY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jouw eigen online leeromgeving

En zo is het nu ook mogelijk om jouw eigen online trainingen op de Online Junkies School te plaatsen.
Jij hoeft je geen zorgen te maken om de techniek en het onderhoud van jouw ‘academie’ website en kunt je helemaal richten op datgene wat jij het liefste doet, de training geven.

Waarom heb ik onze online leeromgeving opengesteld voor andere trainers?
1. Allereerst heb ik ruimte op mijn eigen school én ik vind de techniek wel erg leuk
2. Ik help graag ondernemers bij het online ondernemen
3. Dit houdt mij scherp om mijn eigen leeromgeving zo professioneel mogelijk te houden
4. Mijn missie is om een grote Online Junkies Community op te zetten samen met Online Ondernemers. Ondernemers die de kansen zien die het online ondernemen biedt. Met de Online Junkies School wil ik het verschil gaan maken, ondernemers uitdagen en de mogelijkheid geven om zich verder te ontwikkelen.

Daarom heb ik onze leeromgeving opengesteld en nodig ik jou van harte uit om deel uit te maken van de Online Junkies School.

Meer weten over de mogelijkheid om Jouw eigen online Leeromgeving bij de Online Junkies School te huren?
Kijk dan bij de Online Junkies School – Jouw online Leeromgeving

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

11 tips voor SEO vriendelijke content

11 tips voor SEO vriendelijke content

Hieronder vindt je 11 tips voor SEO vriendelijke content. Deze tips helpen je om een goede basis neer te zetten voor de content op jouw website. Het geeft jou houvast en structuur maar het is met alle kennis die je uit de SEO handleiding voor Beginners hebt opgedaan...

Lees meer
Het zoekwoordonderzoek Stappenplan

Het zoekwoordonderzoek Stappenplan

We gaan aan de slag met het zoekwoordonderzoek. De handigste manier om te leren is door met mij samen alle stappen te doorlopen. Daarna kun je dit voor je eigen website op dezelfde manier doen. We gaan een zoekwoordonderzoek uitvoeren voor: sportkleding Wat hebben we...

Lees meer
Miranda van Driel on EmailMiranda van Driel on FacebookMiranda van Driel on InstagramMiranda van Driel on Linkedin
Miranda van Driel
Online Junkie bij Online Junkies
Online Junkie en ondernemer sinds 1994. Vanaf 1 april 2017 Online Junkies gestart. Houdt ervan haar ervaring in het (online) ondernemerschap te delen met haar Online Junkies School. Geeft online trainingen aan ondernemers op gebied van online ondernemen, zoals de Online Ondernemers School en Start je eigen online training. Business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland en gastdocent voor de Eigenbaas Avondschool. Helpt startende modeondernemers met de online cursus Start je eigen Kledinglijn. Houdt van een strandrit te paard maar ook van een heerlijke stevige wandeling met labrador Dean.

Pin It on Pinterest

Share This