Welke back-up moet ik gebruiken voor mijn website en/of online trainingsomgeving?
Herken je dit?
Je hebt een dag afgeblokt in je agenda en je wilt stappen zetten met je website en/of je online academie. Voor vandaag staat het maken van je homepage op het programma. Vol goede moed ga je aan de slag. Tussendoor klik je natuurlijk een aantal keren op opslaan. Na een dag hard werken, besef je dat het ook wel even tijd wordt om een avond te ontspannen. Je slaat de laatste wijzigingen op, sluit je computer af en ploft met een wijntje (of iets anders) lekker op de bank.
De volgende werkdag breekt aan. Je hebt een nacht goed geslapen en je wilt op de homepage toch nog wat wijzigen. Je logt in en je hele homepage is verdwenen. De paniek slaat toe. Het huilen staat je nader dan het lachen. Je hebt geen idee wat je niet goed gedaan hebt. Maar weet je, het hoeft niet eens aan jou te liggen. Er kunnen zoveel oorzaken zijn waarom je pagina opeens weg is.
Daarom adviseer ik je om met regelmaat een back-up te maken van je website en/of je online academie. Zeker in de fase dat je nog echt aan het bouwen bent. Is je website eenmaal klaar, dan kun je de frequentie eventueel ook aanpassen.
Goede Back-up plugins voor WordPress
Er zijn natuurlijk veel plugins om een back-up te maken.
Je kunt gebruik maken van de betaalde plugin Backupbuddy. Deze plugin werkt goed en gemakkelijk. Ook als je ooit iets terug moet zetten. Je leest hier meer over deze plugin.
Betaal je liever niet voor de plugin? Dan is een gratis alternatief BackWPup.
Hiervoor is iets meer handwerk nodig wanneer je iets terug wilt zetten, maar het werkt ook prima. Lees hier meer over deze plugin.
Een andere goede plugin is Updraft Plus. Deze plugin heeft zowel een gratis als betaalde versie. Meer informatie over deze plugin lees je hier.
Het was overigens niet mijn bedoeling om je te laten schrikken met het schetsen van de bovenstaande situatie. Integendeel. Vaak wordt het belang van een back-up over het hoofd gezien. Het kost je eenmalig even tijd om de plugin te installeren en te configureren maar daarna heb je er ook jaren plezier van.
Misschien heb je al een goede back-up plugin, dan is er geen actie nodig.
Heb je nog geen back-up plugin in je online trainingsomgeving? Dan adviseer ik je om dat deze week, het liefst vandaag, nog in orde te maken.
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:
Hoe onderhoud je jouw WordPress website?
WordPress onderhoud Je bent net begonnen met je onderneming en hebt een prachtige WordPress website gemaakt of laten maken. Of misschien ben je een startende webdesigner en beheer je een aantal websites voor klanten. Hoe voer je dan het WordPress onderhoud uit?...
Als ondernemer van DOEN naar ZIJN
Als ondernemer van DOEN naar ZIJN Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal online ondernemers toeneemt. En de gemiddelde leeftijd van deze online ondernemers afneemt. Vooral het aantal online ondernemers in de leeftijdcategorie tot 24 jaar neemt...
Hoe werkt een zoekmachine?
Hoe werkt een zoekmachine? Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn als je weet hoe de zoekmachines werken om bovenaan te komen. Helaas wil Google daar niet veel over kwijt.Dit komt omdat websites dan moedwillig gemanipuleerd worden om hoog te eindigen. Zoals in de...