Welke back-up moet ik gebruiken voor mijn website en/of online trainingsomgeving?

Herken je dit?

Je hebt een dag afgeblokt in je agenda en je wilt stappen zetten met je website en/of je online academie. Voor vandaag staat het maken van je homepage op het programma. Vol goede moed ga je aan de slag. Tussendoor klik je natuurlijk een aantal keren op opslaan. Na een dag hard werken, besef je dat het ook wel even tijd wordt om een avond te ontspannen. Je slaat de laatste wijzigingen op, sluit je computer af en ploft met een wijntje (of iets anders) lekker op de bank.

De volgende werkdag breekt aan. Je hebt een nacht goed geslapen en je wilt op de homepage toch nog wat wijzigen. Je logt in en je hele homepage is verdwenen. De paniek slaat toe. Het huilen staat je nader dan het lachen. Je hebt geen idee wat je niet goed gedaan hebt. Maar weet je, het hoeft niet eens aan jou te liggen. Er kunnen zoveel oorzaken zijn waarom je pagina opeens weg is.

Daarom adviseer ik je om met regelmaat een back-up te maken van je website en/of je online academie. Zeker in de fase dat je nog echt aan het bouwen bent. Is je website eenmaal klaar, dan kun je de frequentie eventueel ook aanpassen.

Goede Back-up plugins voor WordPress

Er zijn natuurlijk veel plugins om een back-up te maken.
Je kunt gebruik maken van de betaalde plugin Backupbuddy. Deze plugin werkt goed en gemakkelijk. Ook als je ooit iets terug moet zetten. Je leest hier meer over deze plugin.

Betaal je liever niet voor de plugin? Dan is een gratis alternatief BackWPup.
Hiervoor is iets meer handwerk nodig wanneer je iets terug wilt zetten, maar het werkt ook prima. Lees hier meer over deze plugin.

Een andere goede plugin is Updraft Plus. Deze plugin heeft zowel een gratis als betaalde versie. Meer informatie over deze plugin lees je hier.

Het was overigens niet mijn bedoeling om je te laten schrikken met het schetsen van de bovenstaande situatie. Integendeel. Vaak wordt het belang van een back-up over het hoofd gezien. Het kost je eenmalig even tijd om de plugin te installeren en te configureren maar daarna heb je er ook jaren plezier van.

Misschien heb je al een goede back-up plugin, dan is er geen actie nodig.

Heb je nog geen back-up plugin in je online trainingsomgeving? Dan adviseer ik je om dat deze week, het liefst vandaag, nog in orde te maken.

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

11 tips voor SEO vriendelijke content

11 tips voor SEO vriendelijke content

Hieronder vindt je 11 tips voor SEO vriendelijke content. Deze tips helpen je om een goede basis neer te zetten voor de content op jouw website. Het geeft jou houvast en structuur maar het is met alle kennis die je uit de SEO handleiding voor Beginners hebt opgedaan...

Lees meer
Het zoekwoordonderzoek Stappenplan

Het zoekwoordonderzoek Stappenplan

We gaan aan de slag met het zoekwoordonderzoek. De handigste manier om te leren is door met mij samen alle stappen te doorlopen. Daarna kun je dit voor je eigen website op dezelfde manier doen. We gaan een zoekwoordonderzoek uitvoeren voor: sportkleding Wat hebben we...

Lees meer
Kim Minten on EmailKim Minten on FacebookKim Minten on Linkedin
Kim Minten
Ondernemer sinds 2014. Ik ben destijds begonnen als virtueel assistent en hielp ondernemers bij hun online marketing, webinars en het maken van online trainingen. Daarnaast heb ik een online database opgebouwd met handige Nederlandstalige tutorials en diverse tools. Inmiddels zijn er meer dan 170 video’s beschikbaar. Op dit moment ben ik in opleiding voor virtueel manager. In deze rol ondersteun ik ondernemers op strategisch niveau en stuur ik, daar waar nodig, teams aan.

Pin It on Pinterest

Share This