Zelf ben ik fan van WordPress maar ieder systeem heeft zijn voor en nadelen. In deze blog geef ik je 10 redenen waarom jij ook voor WordPress zou kunnen kiezen.

10 redenen om voor WordPress te kiezen

1. WordPress is bekroond tot het beste Open Source Content Management Systeem
Eerlijk is eerlijk, WP is goed maar nog steeds niet uitmuntend. Helaas geldt dat voor geen enkel systeem op het internet. Maar door alle ontwikkelaars die wereldwijd aan de software werken wordt het steeds beter, stapje voor stapje.

2. De lage opstartkosten
Wordpress is gratis en voor de meeste bedrijven, zelfs de grote bedrijven, direct klaar voor gebruik. Er hoeft dan helemaal geen speciaal CMS systeem meer ontwikkelt te worden.
De code is al vaak gebruikt, getest en indien nodig verbeterd. Dit bespaart geld en ook tijd.

3. Snel online
Je kunt je WordPress website heel snel online zetten. Dit is echt al mogelijk binnen enkele dagen, bij een simpele site zelfs een dag, tot enkele weken voor een uitgebreide website. Duurde het voorheen maanden omdat alles ontwikkelt moest worden, nu gaat dat dus reuze snel.

4. Ruime keuze uit webbouwers
Je bent niet meer afhankelijk van je webbouwer. Doordat het open sources is, is de keuze uit developers enorm. Komt er bij jouw webbouwer een kink in de kabel of kun je niet meer samen door 1 deur dan kun je met je website prima bij een andere ondernemer terecht.

5. Gemakkelijk je content wijzigen.
Als jij kunt werken met Word dan kun je eigenlijk ook werken met WordPress. Het aanpassen van je content kun je zelf heel gemakkelijk leren. Zo kun je je eigen website beheren en daardoor ben je dus ook niet afhankelijk van de agenda van je webbouwer. Gewoon meteen je tekst of afbeeldingen aanpassen, is een fluitje van een cent. In dit digitale tijdpwerk is het belangrijk dat je snel kunt inspelen op de trends in de markt en daarbij hoort ook het aanpassen van de website. WordPress is erg gebruiksvriendelijk.

6. WordPress kun je gemakkelijk uitbreiden
Om je WordPress website uit te breiden zijn er tienduizenden plugins op de markt. Ook kun je kiezen voor gratis of premium thema’s waarmee jij je website zo kunt stylen als jij zelf wilt. Een webdesigner kan er zelf ook prima mee aan de slag als je het wat meer gecustomized wilt.
Je kunt kiezen uit meer dan 51.000 plugins op de WordPress plugins website. Zo kun je ook volledig integreren met andere populaire tools zoals bijvoorbeeld Google Analytics, je boekhouding of je kalender.

7. WordPress is zoekmachinevriendelijk
Dit betekent helaas niet dat je niets aan zoekmachineoptimalisatie hoeft te doen want standaard is WP niet zo vriendelijk. Maar met behulp van de juiste plugins zoals de Yoast SEO plugin voor WordPress kun je prima scoren in Google. WP heeft wel een zoekmachinevriendelijke code en wordt daarvoor ook regelmatig aangepast in de updates.

8. Je kunt van alles vinden in Google over WordPress
Het voordeel van de open source is dus ook dat er vele gebruikers wereldwijd zijn die ook tegen dezelfde vragen of problemen oplopen. Bij een probleem kun je dus in Google meestal wel een antwoord vinden. Er wordt dus heel veel over geschreven in het Engels maar ook in het Nederlands. Zo is er ook de Nederlandse WordPress Codex waar alle documentatie over WP wordt verzameld.

9. WordPress gaat met zijn tijd mee
Wordpress is altijd in ontwikkeling en staat niet stil. Het internet is in beweging en natuurlijk wil jij met je website mee kunnen. Nieuwe mogelijkheden maar ook bijvoorbeeld social media kanalen die jij wilt koppelen met je website. De duizenden developers proberen dan ook steeds weer nieuwe dingen uit en lopen voorop in het ontwikkelen van nieuwe plugins. Hierdoor kun jij met je website altijd up to date zijn en mis je nooit de boot. Bij veel custom systemen van webbouwers kom je erachter dat de ontwikkelingen razendsnel gaan en kun je daardoor helaas niet altijd mee zoals je zelf wilt.

10. WordPress is FUN!
Wordpress is echt enorm gebruiksvriendelijk en daardoor is het gewoon FUN om ermee te werken. Ook voor jou als gebruiker als je de website laat bouwen door een webbouwer.
Je kunt er echt redelijk snel mee leren werken, een training van een halve dag tot een dag kan al voldoende zijn. Het zelf beheren van je website en het plaatsen van pagina’s, berichten of afbeeldingen is een fluitje van een cent. Voor de meer complexe taken kun je dan weer gemakkelijk een webbouwer inschakelen als je dit niet zelf wilt doen.

Waarom ik gekozen heb voor WordPress?
Voor mij zijn de gebruiksvriendelijkheid, de lage kosten en het feit dat ik het zelf kan doen en dus niet afhankelijk ben van een webbouwer, de belangrijkste redenen geweest om te beginnen met WordPress. Wat vind jij belangrijk bij de keuze voor het systeem van je website?

 

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

Hoe onderhoud je jouw WordPress website?

Hoe onderhoud je jouw WordPress website?

WordPress onderhoud  Je bent net begonnen met je onderneming en hebt een prachtige WordPress website gemaakt of laten maken. Of misschien ben je een startende webdesigner en beheer je een aantal websites voor klanten. Hoe voer je dan het WordPress onderhoud uit?...

Lees meer
Als ondernemer van DOEN naar ZIJN

Als ondernemer van DOEN naar ZIJN

Als ondernemer van DOEN naar ZIJN Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal online ondernemers toeneemt. En de gemiddelde leeftijd van deze online ondernemers afneemt. Vooral het aantal online ondernemers in de leeftijdcategorie tot 24 jaar neemt...

Lees meer
Hoe werkt een zoekmachine?

Hoe werkt een zoekmachine?

Hoe werkt een zoekmachine? Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn als je weet hoe de zoekmachines werken om bovenaan te komen. Helaas wil Google daar niet veel over kwijt.Dit komt omdat websites dan moedwillig gemanipuleerd worden om hoog te eindigen. Zoals in de...

Lees meer
Miranda van Driel on EmailMiranda van Driel on FacebookMiranda van Driel on InstagramMiranda van Driel on Linkedin
Miranda van Driel
Online Junkie bij Online Junkies
Online Junkie en ondernemer sinds 1994. Vanaf 1 april 2017 Online Junkies gestart. Houdt ervan haar ervaring in het (online) ondernemerschap te delen met haar Online Junkies School. Geeft online trainingen aan ondernemers op gebied van online ondernemen, zoals de Online Ondernemers School en Start je eigen online training. Business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland en gastdocent voor de Eigenbaas Avondschool. Helpt startende modeondernemers met de online cursus Start je eigen Kledinglijn. Houdt van een strandrit te paard maar ook van een heerlijke stevige wandeling met labrador Dean.

Pin It on Pinterest

Share This